Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Plantació de savines a zones cremades del terme municipal de Maials

Es van plantar un total de 90 arbres en una actuació organitzada pel Club Ciclista i Excursionista de la població amb el suport de l’Ajuntament.

DIMECRES 23 FEBRER 2022

El passat diumenge es va dur a terme una jornada popular de plantació de savines (Juniperus phoenicea), un arbust autòcton que ha desaparegut de les zones afectades per l’incendi de la Torre de l’Espanyol (juny del 2019).

L’activitat va tenir lloc al terme de Maials i va ser organitzada pel Club Ciclista i Excursionista de Maials amb el recolzament de l’Ajuntament. La jornada va ser tot un èxit i hi van participar veïnes i veïns de totes les edats, que van plantar unes 90 savines. S’espera que aquesta plantació sigui la primera de futures actuacions de restauració de l’espècie a més gran escala que contribueixin a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat en els nostres paisatges.

La diada va comptar amb la col·laboració de professors i estudiants de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El grup de recerca del doctor Ramon Vallejo i la doctora Beatriz Duguy està estudiant els impactes d’aquest incendi i promovent iniciatives de sensibilització ambiental i de restauració forestal a la zona. L’escola Otogesa de Maials (ZER L’Oliver) també va participar en la jornada i va organitzar activitats educatives prèvies per tal de de sensibilitzar els nens sobre la desaparició de la savina.

Podeu veure més fotos en aquest ENLLAÇ.