Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maials, protagonista al projecte 'Torna el color! Gaudeix de l’espectacle de la floració de les Terres de Lleida'

La nova edició del projecte ‘Segrià, Terra de Floració 2024’ comptarà amb més d’un centenar d’activitats, entre les quals el Festival Cruïlla Baix Segre.

Presentació de el projecte 'Segrià, Terra de Floració 2024'
Presentació de el projecte 'Segrià, Terra de Floració 2024'

DIJOUS 29 FEBRER 2024

Maials serà un dels municipis participants en la nova edició del projecte per a la floració dels fruiters que posa en marxa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. 

La vicepresidenta i presidenta de la Comissió Informativa de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el regidor de Turisme de Seròs, Gerard Plaza, i el vicepresident primer del Consell Comarcal del Segrià i conseller comarcal de Turisme, Manel Ezquerra, han presentat aquest dijous, a la finca del costat del Monestir d’Avinganya, al municipi de Seròs, la nova edició del projecte ‘Segrià, Terra de Floració 2024’.

El projecte forma part del nou ‘claim’ de la campanya del Patronat de Turisme de la Diputació “Apropa’t a Lleida. Viu el Moment” específic per a la floració dels arbres fruiters. Aquesta és la invitació a participar d’un moment singular de la natura i de l’agricultura, així com de les múltiples activitats organitzades als pobles del Pla de Lleida vinculades amb la floració. Pujol ho ha dit en el transcurs de la presentació al monestir d’Avinganya de les més de 100 activitats programades en 16 municipis del Segrià, les Garrigues i l’Urgell dins la campanya ‘Segrià, Terra de floració’, que impulsa el Consell Comarcal del Segrià i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. En concret, hi haurà activitats a Aitona, Albatàrrec, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Almacelles, Corbins, la Granja d’Escarp, Lleida, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, Seròs, Soses, Torrebesses i Torres de Segre. Un dels principals atractius serà la sinergia amb el festival Cruïlla Baix Segre, que se celebra el 9 de març amb concerts en nou pobles del sud del Segrià.

Rosa Pujol ha volgut adreçar el suport al sector agrari que aquests dies es troba immers en mobilitzacions de protesta. En aquest sentit, ha assenyalat que “amb l’espectacle de la floració que tenim aquí, no cal anar al Japó”, on es fa la tradicional celebració del hanami consistent en contemplar les flors dels cirerers per donar la benvinguda a la primavera.

Tant David Masot com Manel Ezquerra han volgut posar en valor la pagesia. “No només produïm aliments —ha dit Ezquerra— també cuidem el paisatge i generem activitat per a altres sectors, com el turisme”. Masot ha reivindicat “l’orgull de ser pagesos” en un moment delicat per al sector.