Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maials ja disposa d’un nou vehicle equipat per actuar en casos de protecció civil, subvencionat pel Pla d’Emergències Nuclears

L’ha rebut aquesta setmana i disposa de sistemes d’alarma per fer front a casos d’emergències nuclears per accidents o en contingències a les instal·lacions de la central d’Ascó.

DIVENDRES 23 DESEMBRE 2022

L’Ajuntament de Maials disposa des d’aquesta setmana d’un nou vehicle tot-terreny completament equipat per tal d’actuar davant de possibles casos de protecció civil, un cotxe que ha estat subvencionat al cent per cent pel Pla d’Emergències Nuclears a Tarragona (PENTA).

El vehicle en qüestió és una pickup del model Toyota Hilux que té com a missió actuar en casos d’emergències nuclears per accidents o en contingències a les instal·lacions de la central d’Ascó. Està valorat en 34.948,26 euros que han estat sufragats de manera íntegra pel PENTA.

Cal recordar que l’Ajuntament de Maials va presentar, a mitjan 2021, davant el PENTA una petició en aquest sentit, tenint en compte que Maials es troba a només uns 20 kilòmetres en línia recta de la central d’Ascó. Ara la demanda ha estat atesa, amb la qual cosa Maials ja disposa d’una nova pickup totalment equipada amb diferents sistemes d’alarma, com ara megafonia i emissora, per tal d’avisar la població en cas d’emergència.