Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maials disposarà en breu d’una pickup equipada per actuar en casos de protecció civil, com ara emergències nuclears

L’Ajuntament de Maials disposarà en breu d’un vehicle tot-terreny completament equipat per tal d’actuar davant de possibles accidents.

DIJOUS 13 GENER 2022

L’Ajuntament de Maials disposarà en breu d’un vehicle tot-terreny completament equipat per tal d’actuar davant de possibles casos de protecció civil, com podrien ser emergències nuclears per accidents o contingències a les instal·lacions de la central d’Ascó.


El consistori maialenc va presentar, a mitjan 2021, davant el Pla d’Emergències Nuclears a Tarragona (PENTA) una petició en aquest sentit, tenint en compte que Maials es troba a només uns 20 kilòmetres en línia recta de la central d’Ascó. Ara la demanda ha estat atesa, amb la qual cosa Maials comptarà ben aviat amb una pickup totalment equipada amb diferents sistemes d’alarma per, en cas
d’emergència, avisar a la població, com ara megafonia i emissora, un vehicle que està valorat en 34.948,26 euros que seran sufragats de manera íntegra pel PENTA.

Aquest no és l’únic àmbit en el que està treballant l’Ajuntament de Maials per tal de fer front a les conseqüències d’una possible fuga nuclear a Ascó. Així, el consistori vol implementar millores a les dependències de l’ECD (Estació de Classificació i Desinfecció) en cas d’emergència. Ubicada a les piscines municipals, fa un temps l’estació ja va ser objecte d’unes reformes, que ara l’Ajuntament vol completar amb una segona fase en què s’actuaria a les dutxes i els vestidors d’aquest espai. És per
aquest motiu que l’Ajuntament ha presentat en diferents convocatòries d’ajuts el projecte, valorat en 60.000 euros, una demanda que fins al moment no ha estat atesa.