Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maials celebra la 18a Trobada de Gegants amb la participació dels 10 gegants locals i dels 6 nous gegantonets, a més de diferents colles forasteres

La plantada, una cercavila, l’acte de lluïment, la cursa de gegants i un dinar de germanor han format el programa d’una festa que estava aturada des de l’any 2020 arran de la pandèmia.

DIUMENGE 01 MAIG 2022

Maials ha celebrat aquest diumenge la 18a edició de la seva Trobada de Gegants, una cita organitzada per la Colla Gegantera de Maials i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc. Es dona la circumstància que aquesta trobada havia de tenir lloc l’any 2020, però arran de la pandèmia s’ha vist posposada durant dos anys.

L’activitat ha començat amb la plantada davant La Societat, que ha donat pas a una cercavila. La passejada els ha dut a la plaça Eliseu Sales, on s’han dut a terme els balls de lluïment de cada colla, l’acte de lliurament de records i l’esperada cursa de gegants. Un dinar de germanor al poliesportiu amb totes les colles i la gent del poble ha posat la cloenda als actes.

La Colla Gegantera de Maials compta amb una llarga tradició en el món geganter, i en aquesta ocasió ha aconseguit aplegar colles de Vilafranca de Conflent de la Catalunya Nord, Fènix de Reus, Balaguer i Ratolinet Pérez de Lleida. Tampoc no hi han faltat, evidentment, els 10 gegants locals, encapçalats per Mistantet, el gegant que enguany ha servit com a imatge del cartell anunciador de la jornada, a més dels 6 nous gegantonets.

Cal destacar també que per primera vegada els petits geganters, que van fer la seva figura en un taller que la Colla de Maials va organitzar l’estiu passat, podran prendre part en la tradicional cercavila que ha recorregut els carrers i racons més emblemàtics del poble.

Podeu veure més fotos clicant AQUÍ.