Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maials aconsegueix 500.000€ dels fons europeus Next Generation per a la reforma integral de la plaça Eliseu Sales

L’actuació inclourà les obres de millora, reestructuració i repavimentación de l’espai, així com actuacions de digitalització i implantació de noves tecnologies.

DIMECRES 13 SETEMBRE 2023

L'Ajuntament de Maials ha aconseguit una subvenció de 500.000 euros dels fons europeus Next Generation per al projecte de reforma d'un dels espais més emblemàtics de la vila, la plaça Eliseu Sales.

La proposta de l'Ajuntament va obtenir 75'5 punts i es va situar entre les 15 més ben valorades a nivell estatal, amb la qual cosa se li ha atorgat aquest ajut destinat al suport d'activitat comercial a zones rurals, amb una quantia total subvencionada de 500.000€, IVA inclòs.

Es tracta d'un projecte integral, molt ampli, que inclou actuacions a la via pública, a les instal·lacions annexes a aquesta, de comunicació, formació i conscienciació, a més d'actuacions de digitalització i implantació de noves tecnologies per apropar els usuaris i facilitar-ne el accés a aquests serveis a tots els nivells, fent-los així més atractius de cara a la ciutadania i augmentar la participació.

El projecte té tres eixos principals, el primer centrat en les actuacions a la via pública. Aquest inclou les obres de millora, reestructuració i repavimentació de la plaça Eliseu Sales, mitjançant paviment fotocatalític per a l'eliminació d'agents contaminants, així com les obres per a millora de la instal·lació de la zona, substituint les lluminàries/fanals actuals per altres més eficients de tecnologia LED.

El segon eix se centra en les actuacions de digitalització. Aquí s'hi inclouen, entre altres aspectes, el desenvolupament de Website Store i la implantació de xarxes wifi que permetran una connectivitat adequada a les necessitats, tant per als comercials i visitants usuaris de les activitats i demandants d'informació, com per als comercials no sedentaris.

Per acabar, el tercer eix, destinat a actuacions de conscienciació, inclou la celebració de cursos de formació, tant sobre transició ecològica del mercat com els destinats a l'administració pública i comerciants per a l'ús de les noves tecnologies plantejades.

El conjunt d'aquestes actuacions permetrà que la zona comercial experimenti una millora en les seves condicions, fomentant-ne l'atractiu i facilitant a la ciutadania el seu accés i confort adequat a l'hora de visitar-la. La seva millora implicarà que el conjunt de comerciants de Maials, així com el servei municipal de mercats ambulants, pugui impulsar noves iniciatives juntament amb els venedors com el foment del reciclatge o l'impuls de la digitalització al punt de venda.