Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de l’Oli Verd celebra els seus 25 anys amb una de les millors edicions de la seva història

Els organitzadors estimen que pel certamen hi han passat 12.000 persones i situen les vendes d’oli en 16.000 litres. L’Amic de l’Oli 2022 ha recaigut en els membres de l’Ajuntament i de la Cooperativa que van posar en marxa la fira al 1998.

DILLUNS 21 NOVEMBRE 2022

La Fira de l’Oli Verd de Maials ha tancat aquest diumenge amb una valoració altament positiva l’edició del seu 25è aniversari, que s’ha celebrat al llarg del cap de setmana. L’acte de cloenda ha anat a càrrec de Jaume Saltó, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, que ha estat acompanyat de David Masot, alcalde de Maials, i del president de la Cooperativa de Maials, Francesc Teixidó. L’acte de cloenda ha inclòs el lliurament d’obsequis als expositors.

Les dades de visitants ofertes per l’Ajuntament parlen de que per la fira hi han passat 12.000 persones al llarg del cap de setmana, mentre que la Cooperativa xifra en 16.000 els litres d’oli venuts, unes dades que situen el certamen en les xifres en què es movia abans de la pandèmia i que permeten dir que l’edició del 25è aniversari ha estat una de les millors de la història de la Fira de l’Oli Verd de Maials.

David Masot ha expressat la seva satisfacció pel desenvolupament d’un certamen que ja és tot un referent dins el sector, tot admetent que ha estat “una de les millors que hem tingut mai, recuperant xifres prèvies a la pandèmia”, i que tot i que, en el cas de la venda d’oli, els 16.000 litres no suposen un rècord, sí que estan “entre els millors anys”.

L’alcalde ha atribuït aquestes bones dades a la gent cada cop pensa més en l’oli com “un producte essencial en la dieta mediterrània i en una bona alimentació”, i també al fet que hi ha una fidelització dels visitants respecte als expositors, i no només pel que fa a l’oli: “Hi ha hagut molta gent, i a més ha estat gent amb ganes de comprar i que ja ve a buscar coses determinades a expositors concrets, als quals ja coneixen”. En el cas de les vendes d’oli, David Masot ha destacat que, més enllà de les xifres que s’hagin pogut assolir en aquests dos dies, es pot encarar la campanya amb optimisme, perquè “aquest cap de setmana de fira significa només el començament”. 

Per la seva part, Francesc Teixidó ha remarcat que el volum de vendes d’oli ha estat molt positiu i l’ha situat en uns 16.000 litres, motiu pel qual ha dit que, tot i que “intuíem que la gent tenia ganes de fira després de dos anys de restriccions i que hi hauria una bona acceptació, ens hem quedat una mica sorpresos”.

Finalment, Jaume Saltó ha volgut donar les gràcies a l’Ajuntament per convidar-lo a dur a terme la cloenda del certamen, a la vegada que ha recordat que “les fires serveixen per promocionar els pobles, per potenciar l’economia i per arrelar la gent al territori, i això és molt important al món rural”.

En qualsevol cas, tots han coincidit en valorar molt favorablement la recuperació de la presencialitat, que ha permès celebrar sense restriccions i amb tots els honors el 25è aniversari de la fira. En aquest sentit, cal remarcar que un dels actes més destacats d’aquest diumenge ha estat la tradicional investidura de l’Amic de l’Oli 2022, que en aquesta ocasió, i en motiu dels 25 anys de la fira, ha variat el seu format i ha recaigut en tots aquells que fa un quart de segle van posar en marxa el certamen des de l’Ajuntament i la Cooperativa l’any 1998, de manera que regidors i membres de la junta de la Cooperativa –encapçalats pel que era l’alcalde Francesc Vilasetrú i pel president de la Cooperativa, Joan Segura– han rebut una placa en record i reconeixement. De fet, la inauguració del certamen ja va ser una picada d’ull a aquest fet, atès que va anar a càrrec de Francesc Xavier Marimon, que era conseller d’Agricultura l’any en què la fira es va posar en marxa.

Durant la jornada d’avui, els visitants han pogut gaudir del tradicional esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra nou a la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, de la jornada de portes obertes a l’escola Otogesa de Maials, amb motiu del seu 70è aniversari, de visites guiades a la Vilaclosa, tallers, jornades tècniques, visites al museu de Cal Cabalesila, d’una jornada de portes obertes a la Cooperativa, d’una exposició de joguines a càrrec de Mercè Prats (Museu de nines), d’una exposició de manualitats del Centre de Serveis, de tallers infantils, d’elaboracions amb arenes de colors i d’un taller de terrisseria, entre altres actes.

Podeu veure més fotos de la Fira al Facebook de l'Ajuntament.

 

Galeria d'imatges