Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Latorre presideix la cloenda de la 24a Fira de l’Oli Verd de Maials, que tanca portes amb 10.000 visitants i 14.000 litres d'oli venuts

El vicepresident primer de la Diputació felicita l’Ajuntament i la Cooperativa, organitzadors del certamen, pel fet de recuperar l’activitat firal. El certamen ha rebut 10.000 visitants i ha venut 14.000 litres d'oli.

DIUMENGE 21 NOVEMBRE 2021

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha presidit aquest diumenge l’acte de cloenda de la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials a la Diputació de Lleida.

Latorre, que ha estat acompanyat pel vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, ha arribat a l’Ajuntament de Maials, on ha estar rebut per l’alcalde David Masot i la resta de la corporació municipal. Després de signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, s’han traslladat a la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, on han efectuat una visita guiada en companyia del president de l’entitat, Francesc Teixidó, i també ha signat al Llibre d’Honor de la Cooperativa. En acabar, s’han desplaçat al recinte firal, on Latorre ha presidit l’acte de cloenda de la Fira abans d’efectuar un recorregut pels estands.

En la seva intervenció, Latorre ha volgut posar en valor l’esforç dels organitzadors pel fet que es vagi recuperant l’activitat firal com a factor dinamitzador de l’economia del territori, tot dient que “reunir més d’un centenar d’expositors en aquests moments” vol dir que hi ha “una organització absolutament decidida a tirar endavant un certamen com aquest” i que “els expositors tenen ganes de continuar treballant”.

En el cas de la Fira de l’Oli Verd de Maials, que va ser inaugurada dissabte per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, el certamen ha rebut 10.000 visitants, ha venut 14.000 litres d'oli, ha aplegat més d’un centenar d’expositors i ha ofert activitats força variades, totes elles en format presencial. Una de les més destacades va ser la primera de les jornades tècniques, que va tenir lloc el dissabte sota el títol ‘Projectes de futur en l’olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a Maials, a càrrec de Xavier Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL).

A més, les propostes preparades per l’organització han inclòs visites a la Vila Closa de Maials, el taller ‘El gust per la xocolata, la gran desconeguda’, a càrrec de Sr. Xavier Palau de Pangea Chocolate, un taller de degustació de vi a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda, la presentació del llibre ‘Neures de pa sucat amb oli’, a càrrec de Pepita Sopeña i Feu, la Jornada PATT ‘L’estratègia de màrqueting en el món de l’oli. Costos de producció d’olives’, les Vesprades teatrals 2021, una exhibició d’escultures amb motoserra, a càrrec de Jaume Brugués, un tour de dibuix amb Urban Sketchers Lleida, l’acte d’investidura Amic de l’Oli 2021 en la figura de Jordi Mestre, gerent d’Agustí Mestre, la xerrada ‘Com digitalitzar el negoci i com posar botiga online’, a càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé, la jornada tècnica ‘Gastronomia i tast d’oli d’oliva verge extra’, amb Pilar Pardell, un taller tast de cervesa artesana amb productes del territori, la presentació dels bombons que han elaborat amb cremós d’oli i pa d’oli, amb l’oli Baró de Maials, visites, exposicions i tallers infantils.

TEXT I FOTOS: DIPUTACIÓ DE LLEIDA

Podeu veure més fotos en aquest ENLLAÇ.