Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Intervenció arqueològica a la Vilaclosa prèvia a la pavimentació de la zona en els propers mesos

Les prospeccions han pogut documentar el basament de la torre nord i localitzar el parament extern de la torre sud, que tindria unes notables dimensions. La primera fase de la pavimentació tindrà un cost de 166.955 euros que seran finançats pel Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

DIMARTS 26 ABRIL 2022

Del 19 al 22 d'abril s'ha efectuat a Maials una intervenció arqueològica al Portal Nou, una actuació prèvia a les obres de renovació de la pavimentació de la Vilaclosa de Maials, que tindrà lloc en els propers mesos.

Durant aquestes treballs, que han comptat, entre d’altres, amb la col·laboració del departament d’Arqueologia de la Diputació de Lleida, s’ha pogut documentar el basament de la torre nord i localitzar el parament extern de la torre sud, que tindria unes notables dimensions.

Aquesta intervenció arqueològica és una actuació que és preceptiva abans d’afrontar les tasques de renovació de la pavimentació de part de la Vilaclosa, que s’executaran en diferents fases. La primera fase es durà a terme durant els propers mesos i té un cost total de 166.955 euros que seran finançats pel Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma). Posteriorment, l’Ajuntament continuarà treballant per poder executar les següents fases del projecte.

La Vilaclosa de Maials és un conjunt urbà que conserva un notable i evocador caràcter medieval, amb vells portals, carrers antics amb portals d'estil gòtic tardà i renaixentista, arcs ogivals, portes adovellades amb bordons de fina composició, balconades, nínxols que contingueren imatges devotes, escuts nobiliaris i ensenyes de la menestralia d'antany, entre d'altres. L'Ajuntament ha apostat fermament per la seva recuperació i consolidació com a element dinamitzador del turisme a Maials, i és en aquest marc que s'inscriuen les diferents actuacions que s'hi estan duent a terme.

Galeria d'imatges